német

Dunafalvi Német Kisebbségi Önkormányzat

6513, Dunafalva, Kossuth L. utca 4.

Az Önkormányzat célja volt, a helyi „sváb” kisebbség összefogása volt, valamint az itteni diákok nyelvtanulásának segítése, fejlesztése.

Mindenévben meghirdetjük a német nyelvvizsga pályázatot. Ebben pénzbeli segítséget nyújtunk a vizsgázni vágyónak. Ugyancsak pénzbeli juttatást nyújtunk a Szeremle – Dunafalvi Általános Művelődési Központnak a nemzetiségi német nyelv oktatására. A legjobban tanuló diákokat mindenévben jutalomban részesítjük.

A mi szerepünk az is, hogy tartsuk a kapcsolatot a Bács-Kiskun Megyei Német Kisebbségi Önkormányzattal, amely ugyancsak ír ki pályázatokat (nyelvvizsga, tanulást segítő pályázat stb.) amelyeket mi ismertetünk a dunafalvi iskolások között, hátha pályázásra adják fejüket. Mindenévben a fennmaradó pénzünket a Közösségi Ház átadására adományoztuk, amelyet 2011. április. 16.-án át is adtunk. A következő célunk közt szerepel az óvodás tánccsoport felszerelése , valamint a Közösségi Házban lévő könyvtárunk feltöltése német nyelvű folyóiratokkal. Az önkormányzatnak 50 tagja van és 4 képviselője. Csatlakozási szándékát jelzi minden évben 1-2 személy, amely bizonyítja azt, hogy a helyi lakosság meg van elégedve a Német Kisebbségi Önkormányzat. Munkájával.

A Német Kisebbségi Önkormányzat négy képviselője: Hágen András, Hild Andrásné, Hild László, Rétfai Jánosné.

Elnök: Rétfai Jánosné

Elnök-helyettes: Nagy Ákos

Ujvári Csabáné képviselő

Címünk: 6513, Dunafalva, Kossuth L. utca 4.
Telefonszámunk: 06-70/379-19-57
e-mail: 
hagen13@freemail.hu

Dokumentumok:

2021.év

Dunafalva Község honlapja