Dunafalva Önkormányzata

Kedves Érdeklődő!

Szeretettel köszöntök mindenkit, aki valamilyen célból meglátogatja  Dunafalva honlapját. Lehet, hogy Ön itt él és napi információt keres, de az is lehet, hogy az ország egy más vidékén lakik, vagy egy más országból érdeklődik településünk iránt. Dunafalva község közvetlenül a Duna bal partján helyezkedik el Bács- Kiskun megyében, Bajától 20, Mohácstól 17 km-re. A folyó túlsó oldalán található Dunaszekcső, amellyel komp, illetve kishajó járat köt össze.A legfrissebb adatok szerint a falu lakossága 917 fő. Az infrastruktúra megfelelő. Az utak aszfaltozottak, víz ,villany, gáz-, telefonellátás megoldott. Kis falunk gyönyörű természeti környezetben fekszik. Területének jelentős része a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozik.

A töltés mellett található ártéri erdők háborítatlan környezetet biztosítanak a vad és madárvilágnak. A békés, idilli táj egész évben kitúnó lehetőséget kínál a vadászatra, kikapcsolódásra, a természetjárásra.

A töltésen húzódik az EUROVELO 6-nemzetközi kerékpárút, amely az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig 9 országot érint. Legfőbb vonzerőnk a Duna, amely a horgászok, a vízi sportot kedvelők paradicsoma, valamint a nyári strandolás kedvelt helyszíne. Itt található a római korból egy kikötőerőd maradványa, a Contra Florentian, mely egy védett műemlék. Helyileg védett az 1930-ban, községi összefogással épített Népház is, amelynek emeleti részén a Falumúzeum található.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk Dunafalván!

Arató Béla polgármester

Dunafalva Község honlapja